Baggins - Welcome to Hungary

Aktuális témák objektív szubjektívséggel.

Friss topikok

Linkblog

A hülye magyar (madár)

2007.09.10. 09:33 | baggins21 | Szólj hozzá!

Címkék: környezetvédelem hülyemagyar

A megújuló energiaforrások kérdése egyre aktuálisabbá válik. Ha hihetek a jóslatoknak, márpedig hiszek nekik, még az én életemben be fog következni – ha minden jól megy -, hogy teljesen kifogyunk a fosszilis energiahordozókból. Akkor lesz ám cintányéros kurva cudar világ!

A fejlettebb országok folyamatosan térnek át alternatív energiaforrásokra, nukleáris, vízi, szél vagy napenergiára. Ezek egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben szennyezik a környezetet, közel sem annyira, mint a szén alapú vegyületek. A növények elraktározzák a szén-dioxidot és a napenergia segítségével fotoszintetizálnak, vagyis, oxigént  bocsátanak ki, a szenet pedig beépítik a sejtjeikbe, melléktermékként pedig szőlőcukor keletkezik. A több millió éves növényekből speciális körülmények között (nagy nyomás, oxigénszegény környezet, nagy hőmérséklet) a szőlőcukor és a szerves anyag lebomlása közben kőolaj és földgáz lesz. Amikor meggyújtjuk ezeket az anyagokat, a szén égése során felszabaduló gázból előbb szén-monoxid lesz, majd átalakul szén-dioxiddáismét (ki gondolta volna). A szén-dioxid, mint ismeretes, felelős az üvegház hatás kialakulásáért, mert nem engedi távozni a földről visszaverődő napsugarakat. Ez az energiaforrásunk tehát több szempontból sem jó alternatíva, egyrészt véges, másrészt megsülünk miatta.

A soproni önkormányzatnak volt egy olyan elképzelése, hogy a város energiafüggőségét a Fertő – tóhoz telepítendő szélkerekekkel próbálja meg enyhíteni. A terv nagyon jónak tűnt, mert az osztrákok is telepítettek szélerőműveket a Fertő partra és egy, nekik bejött, kettő, teljesen környezetbarát és a közelben még lakott terület sincs, hogy zajszennyezésre lehessen hivatkozni. A projekt azonban mégis hamvába halt, mert kezdtek jönni a különböző környezetvédő aktivisták, hogy ezek márpedig zavarják a madarak természetes vonulási útvonalát, és bizony előfordulhat az is, hogy egy figyelmetlen madár könnyen a szélkerék áldozata lesz.
Ó, te nagy ég mi lesz velünk, ha egy, vagy két figyelmetlen??! sirályból, vagy nádi gerléből darált hús lesz? Biztos nem akkora katasztrófa, mintha nem lesz víz, gáz, villany, energia, vagy éppen éhn halunk az aszályoktól, majd víz alá kerülünk a saját hülyeségünk miatt! Hát igen… sötét ez a magyar. A megcáfolhatatlan bizonyítékom erre pedig az, hogy érdekes módon, az osztrák madarak nem repülnek bele ezekbe a szélkerekekbe. Biztos jobban érzik a levegő áramlását, vagy csak pusztán van szemük, nem tudom, mindenesetre tény, hogy a hülye magyar madár belerepülne az okos osztrák nem!
Ezek pedig még csak a madaraink közti különbségek! Az osztrák környezetvédő felismerte, hogy de jó, nem kellenek azok a büdös szén és olajégető hőerőművek, itt a tiszta környezetbarát energia VÉGRE! Sajnos a magyar környezetvédő, azt mondja, kinek kell energia? Hisz az erdő mindent megad nekünk, élelmet, szállást és védelmet! Mi kellhet még? Csodás madárének, repkedő gyönyörűségek, de ezek a szemét környezetpusztítók inkább madártemetőt akarnak építeni, mintsem védeni őket!

Tudom, nagy az Isten állatkertje, de legalább ha meghalok, nem lesznek nyelvi akadályok amiket le kéne küzdeni, hisz ebbe az állatkertbe ennek a népnek örökös törzskártyája van már!

A bejegyzés trackback címe:

https://baggins.blog.hu/api/trackback/id/tr5161596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása